[ Indhold ] [ Hundegård ] [ Transportbur til hund ] [ Hundeseng / Hundesofa ] [ Om os / Kontakt ] [ Nyheder ]
annoncer

GPS

Hundetræningeen

Selvom hunden virker lydig på indkald, ja, selv hvis den har vundet store pokaler til hundetræning, så kan du stadig risikere, at den pludselig løber væk. Det sker eksempelvis med jagthunde, som ser vildt ude i terrænet. Jeg har set professionelle hundetrænere med højtpræmierede hunde, som bruger GPS til deres hund. Med en så lydig hund skulle man ikke tro, at den slags udstyr var nødvendigt. Men omvendt kan man også sige, at når man virkeligt går op i sine hunde, er det nærliggende at sørge for ekstra beskyttelse.

Hvis hunden løber væk, kan du se dens færden på en skærm, som er på størrelse med en mobiltelefon. Dens eksakte position er tydelig, og du vil kunne løbe op til hunden på kort tid. Nogle GPS'er er også udstyret med en funktion, som gør, at du kan indstille den til at give besked, når hunden er uden for et bestemt område. På denne måde ved man med det samme, om man skal reagere. Et hundepejl kan altså flere forskellige ting. Således kan nogle pejl også vise, hvis din hund står fuldstændigt stille. Hvis man ikke lige er jæger, kan denne funktion virke unødvendig. Men for jægere med stående hunde giver det god mening, for stilstand betyder, at den tager stand.

Hundepejl eller GPS'er til hunde er meget udbredt blandt schweisshundeførere. Deres opgave går ud på at finde hjorte, som er blevet ramt i trafikken eller anskudt på jagt. I de fleste tilfælde behøver schweisshundeføreren ikke at finde hunden på GPS'en. Men for en sikkerheds skyld er de udstyrede med pejl-teknik. Det betyder, at de kan føle sig mere sikre, lige fra hunden kommer ud af sit transportbur.

Undgå bøvlet. Når en hund løber væk, kan man risikere, at den kommer til skade i trafikken. Man kan også risikere, at hunden bliver holdt tilbage af en lodsejere. I så fald bliver det en meget dyr omgang. For nogle gange bliver politiet underrettet, og dette medfører altid en høj bøde. GPS'en er ganske vist dyr, men som en jæger med gravhunde sagde: Det er i længden dyrere og mere besværligt, når man ikke ved, hvor hunden er.

Her kan du se tre eksempler på GPS til hunde.

Fandt du det, som du søgte? Ellers kan du prøve et besøg hos: Petdreams.dk