[ Indhold ] [ Hundegård ] [ Transportbur til hund ] [ Hundeseng / Hundesofa ] [ Om os / Kontakt ] [ Nyheder ]
annoncer

Sikker nethandel

Når du køber hundeartikler eller andre dyreartikler på nettet, kan det være lidt af en urskov at befinde sig i. Der skyder flere og flere online butikker op, og man kan næsten ikke vurdere, om den ene er bedre end den anden, eller hvilken butik der er den mest sikre, når dankortet skal op af lommen.

Med denne guide kan du føle dig langt mere sikker, når du handler hundeartikler online.

E-mærket

Hvis en side har E-mærket, har den været igennem en omfattende sikkerhedskontrol. Butikker, som ikke lever op til regler om leveringsbetingelser og sikker betaling, kan ikke få mærket. E-mærket er en uafhængig non-profit-organisation. Derfor er der ikke nogen, som skal tjene penge på det. Når det alligevel koster noget for firmaet at være medlem, er det, fordi det skal dække omkostninger til kontrol m.m.

Når et firma ikke har E-mærke, er det omvendt ikke tegn på, at der nødvendigvis er noget galt. Nogle fravælger det blot. Det gælder fx mange store firmaer.

Trustpilot

Hos Trustpilot kan du se omtaler af de forskellige webshops. Hvis en webshop behandler sine kunder meget dårligt, vil det blive nævnt her. Man kan vælge at google firmanavnet + Trustpilot for at få anmeldelserne at se. Nogle vælger også at indsætte et Trustpilot-badge på deres side, så man kan se deres gennemsnitlige vurdering.

Google-søgning

Noget af det nemmeste man kan gøre, når man skal handle online, er at lave en Google-søgning på firmaet. Hvis det pågældende firma ikke lever op til kravene, vil det normalt blive nævnt et eller andet sted, fx på Facebook eller i aviserne. Dette er et helt enkelt og effektivt råd.

Sikker betaling?

Nogle internetbrugere kan godt være lidt usikre, når de skal have kreditkortet frem og indtaste oplysninger. Hvis man er meget usikker ved denne betalingsmåde, kan man vælge Paypal. Det er et helt enkelt system, hvor du indsætter et beløb, som efterfølgende kan bruges, når man handler på nettet. Det er dog ikke alle webshops, som har denne Paypal-betalingsløsning. Jeg foretrækker især at bruge den, når jeg skal handle med nogen i udlandet.

Priser på levering

Dette område er brugerens eget ansvar. Når man går til kassen, står der altid, hvad man betaler i levering for varen. Nogle ganske få mennesker kan overse, at de også betaler for levering. På nogle webshops er reglen, at man kan få gratis levering, når man køber for et bestemt beløb. Det kan variere meget, men det er ikke usædvanligt, at leveringen bliver gratis omkring køb på 5-600 kroner. Det kan også afhænge af varens vægt og størrelse. En hvalpegård eller hundegård er vanskeligere at sende end fx en hundesnor.

Levering og fortrydelsesret

Ifølge loven har du altid en fortrydelsesret på 14 dage. Hvis du vil læse alt om denne fortrydelsesret, er der en god artikel på forbrugermagasinet Tænk. Se den her: Tænk om fortrydelsesret.

Tilbud på varer

Én af de ting, jeg især godt kan lide ved nethandel, er, at man næsten altid kan finde gode tilbud, fx på transportbure til hunde eller hundegårde. Nogle af dem er nedsat, fordi andre ikke vil købe dem. Og det behøver der ikke være noget galt i. Andre gange er det de assorterede varer, det gælder.

Fandt du det, som du søgte? Ellers kan du prøve et besøg hos: Petdreams.dk